Biebcommissie

Deze commissie bestaat uit ouders die samen o.a. de uitleen van de boeken verzorgen. Er wordt volgens rooster gewerkt zodat iemand eens in de twee weken dienst heeft.

De bibliotheek is open op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 14.00 uur.
Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 mogen 4 boeken lenen. De kinderen kunnen twee boeken onder schooltijd lezen/gebruiken voor een presentatie. En ze mogen twee boeken meenemen naar huis in een goede tas. Binnen vier weken moeten de boeken weer worden ingeleverd.

Naast prentenboeken voor de kleuters zijn er leesboeken (deels op niveau ingedeeld), stripboeken, Friese en informatieve boeken in de stellingen van de bibliotheek te vinden.
In totaal beschikt onze schoolbieb over 1700 titels. 10% van het boekenbestand wordt jaarlijks vernieuwd.

Naast de uitleen van de boeken organiseert de biebcommissie leesbevorderende activiteiten zoals promotie activiteiten rond de kinderboekenweek en in januari tijdens het voorleesontbijt.
In de hal staat een kast -toontafel-  waarop boeken staan uitgestald rond een thema dat centraal staat in school.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij de bieb-moeder die op dat moment dienst heeft.