De week van de hoogbegaafdheid

13 maart 2019

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak juist erg kwetsbaar en hebben grote behoefte aan begrip en aangepaste begeleiding, zowel op school als thuis.

9 maart begint de Week van de Hoogbegaafdheid. Het doel van deze week, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, is het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid. Het is namelijk belangrijk om te weten wat hoogbegaafdheid is en wat ervoor nodig is om talenten tot ontwikkeling te laten komen, want dat gaat niet vanzelf.

De belangrijkste behoeften van hoogbegaafde kinderen (en volwassenen) zijn gezien, geaccepteerd en gewaardeerd worden zoals ze zijn en uitgedaagd worden op hun eigen niveau.

Wij zijn maandag 11 maart gestart met schaken voor de Meet en Greet-leerlingen van groep 3-4-5.
Dit was de eerste keer van in totaal vier workshops onder leiding van Bob, een vader van één van onze leerlingen.