Leerlingaantal basisschool Mildam in de lift

7 januari 2020

Saar van der Meulen uit Mildam is net 4 jaar geworden en had maandag haar eerste echte schooldag. Samen met haar ouders kreeg zij als 80ste leerling een bijzonder onthaal.

OBS de Tjongerschool in Mildam is naast dorpsschool voor Mildam en de omgeving van Heerenveen, ook begaafdheidsprofielschool. Dat betekent dat er aandacht is voor ieder kind en zijn of haar talenten, vertelt Elizabeth Rodenburg, deskundige op het gebied van (hoog)begaafdheid. “Leerlingen krijgen bij ons een onderwijsaanbod op maat. We geven op eigen wijze onderwijs waarbij ieder kind wordt gekend, herkend en erkend. Deze aanpak geldt niet alleen voor de hoog- of meerbegaafde leerlingen, maar juist voor iedere leerling. In onze ogen is ieder kind uniek en verdient ieder kind een passend onderwijsaanbod. We stimuleren elke leerling alles uit zichzelf te halen. Als begaafdheidsprofielschool weten wij ieder kind en talent een plek te geven.”

Naast Saar kwamen er maandag nog 5 nieuwe kinderen naar de Tjongerschool. Zij waren vlak voor de kerstvakantie aangemeld. Daarmee start de school het nieuwe jaar met 85 leerlingen. Twee van deze leerlingen komen speciaal voor het extra aanbod dat de school biedt vanuit het begaafdheidsprofiel. Het stijgende leerlingaantal is geheel tegen de trends in, omdat de meeste scholen in de dorpen juist kampen met een dalend aantal leerlingen door krimp. Dankzij de bijzondere aanpak lijkt de toekomst rooskleuring voor de Tjongerschool. De verwachting is dat de school rond de zomer de 90ste leerling zal verwelkomen.