Natasja Britz

"Ik ben afkomstig uit Zuid-Afrika en heb nog tien jaar in Engeland gewoond. De tweeling is daar geboren en we wonen nu zes jaar in Nederland. De Tjongerschool viel ons meteen op door het open gevoel en de fijne sfeer. Nu in de praktijk vind ik het een geweldige school voor de jongens. Doordat hun moedertaal Engels is, hebben zij een kleine taalachterstand, maar daar wordt enorm veel aandacht aan besteed zodat zij niet te ver achter raken. Ik vind het zó fijn dat daar meteen hulp bij is ingezet en dat de school zo hard met ons meewerkt, dat ik graag wat terug wilde doen. Sinds drie jaar help ik op school bij Engels, early speaking. Ik lees voor of verduidelijk dingen in het Engels. Via de Cambridge tweelingenclub heb ik een oproep gedaan en dat heeft maar liefst 120 leesboeken opgeleverd van verschillend niveau."
 
"De Tjongerschool is een kleine Friese dorpsschool, maar met een enorme en niet te onderschatten expertise. De school is gecertificeerd voor hoogbegaafde kinderen, maar biedt ook extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben. Men zet ook in op technologie, zoals het werken met iPads en het laten zien van 3D-printer mogelijkheden of het maken van een robot. Geweldig vind ik dat. Zoals op elke school zijn er ook zaken om aan te pakken. Maar ik vind het mooi dat zaken niet onder het tapijt worden geschoffeld en bespreekbaar worden gemaakt. Super is ook dat kinderen leren elkaar te helpen. De jongste kinderen hebben een maatje uit groep 8. Kinderen zijn niet bang, zeg maar, van de oudere kinderen. Ze leren samenwerken en omgaan met elkaar."
 
"De ouders zijn heel betrokken. Het is niet alleen brengen en halen van je kinderen, maar ook echt meedoen aan uitstapjes, hulp op school, of komen vertellen over je beroep. We zijn met z’n allen een gemeenschap. Het geluk van de kinderen is daarbij het belangrijkst. En daar helpen we met z’n allen aan mee, ouders, kinderen en leraren."